Hotel Kint the story

How Kint was born

Stap binnen in de betoverende wereld van Hotel Kint, waar geschiedenis en gastvrijheid naadloos samensmelten. Vanaf het jaar 1883 diende dit prachtige gebouw als een Franciscanessenklooster, gevuld met verhalen van weeskinderen en sociaal-culturele bestemmingen. Maar het verhaal gaat verder, en in 2019 kreeg dit bijzondere pand een nieuw leven als Hotel Kint. Ontdek hier de wonderlijke reis van dit voormalige klooster en laat je betoveren door de hemelse charme, chique elegantie en unieke boutique-ervaring die je te wachten staan.

Terug naar 1800

Op de Steenstraat in Valkenburg ligt het voormalige klooster herboren als Hotel Kint. Het gebouw dateert uit het jaar 1883. Waar het werd opgericht voor de Duitse congregatie van de Zusters Franciscanessen van Sint-Jozef. Zo stond het destijds bekend als Franciscanessenklooster. De zusters kwamen in 1877 naar Nederland en betrokken daar even later het welbekende klooster. Destijds werd het onder andere gebruikt als verzorgingshuis voor weeskinderen. 

De vormgeving van het instituut is binnen de neogotische stijl. Dit is een 19-eeuwse stroming in de bouwkunst, herkenbaar aan de speelse en vrije omgang met de vormenwereld. Het gebouw bestaat hoofdzakelijk uit mergelsteen, een typisch Limburgs gesteente, wat je tot op de dag van vandaag terugvindt in Hotel Kint. 

Ons verhaal

Van 1900 tot vandaag

In 1961 werd het klooster verkocht aan de gemeente. Het deed onder andere dienst als een sociaal-culturele bestemming onder de naam 'Pradoegebouw'. Sommige bewoners kenden het hierna als de muziekschool die in 2013 haar deuren definitief sloot. Sindsdien heeft het leeggestaan tot 2019 waar Hotel Kint haar opkomst heeft beklonken. 

Het voormalige klooster vormt een monument voor Valkenburg. De stad heeft daarnaast een lange historie in het accommoderen van wielerwedstrijden. De ambiance van de stad maakt het simpelweg perfect. Met een knipoog naar historie is hotel Kint geïnspireerd door wielrenner Marcel Kint. Het symboliseert passie en het streven naar succes die hij belichaamde. De naam Hotel Kint weerspiegelt de lokale identiteit van Valkenburg. Het creëert een verbinding met de rijke geschiedenis van de stad. Geniet van een overnachting binnen deze unieke sferen. Beleef de schoonheid van de stad en de omgeving. Ervaar Hotel Kint, heavenly, chic, boutique.

 

Ons verhaal